Image
Image
Image
Image

Activiteiten

Aangepast Sporten

Heeft u een beperking en bent u op zoek naar een geschikte sport- of beweegactiviteit? Of heeft u een steuntje in de rug nodig? In West-Friesland wordt daarvoor het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten gesubsidieerd door de 7 gemeenten. Voor meer informatie over het aangepast sporten, klik hier.

Fietsroutes

Het Noord-Holland landschap is een verrassing om met de fiets te ontdekken. De fietsroutenetwerken dwars door de hele provincie wijzen u de weg. De genummerde routes leiden u van knooppunt naar knooppunt en bieden optimale keuzevrijheid om zelf uw route samen te stellen. Op elk knooppunt waar routes elkaar kruisen, kunt u informatiepanelen raadplegen om uw verdere route te bepalen. Dit maakt fietsen in deze prachtige provincie een stuk eenvoudiger!

Stippelt u liever van tevoren een route uit? Dan kunt u op een interactieve manier uw eigen fietsroute samenstellen. U bepaalt zelf het aantal kilometers en kan direct zien welke voorzieningen aan de route gelegen zijn. Wilt u fietsen langs molens of wilt u uw tocht combineren met een bezoek aan een museum of een horecavoorziening? Deze informatie is allemaal via de routeplanner te vinden.

Muziek & Dansschool Opmeer

Wilt u muziek- of dansles gaan volgen? Er is een ruime keuze voor alle leeftijden. Meer informatie over Muziek & Dansschool Opmeer klik hier.

Samen sporten

Vindt u bewegen en/of sporten leuk, maar heeft u dat duwtje in de rug van een maatje of vindt u het samen gewoon leuker? Er zijn een aantal websites die u kunnen helpen met het vinden van een maatje: www.ikzoekeensportmaatje.nl en www.beweegmaatje.nl.

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer is opgericht op 1 juli 1994. Het doel van de stichting is het creëren en ondersteunen van de jeugd en jongeren organisaties in de gemeente Opmeer. Voor een overzicht van de bij SJJO betrokken organisaties klik hier.

Let op, een aantal activiteiten zijn gericht op 18+ en ouderen. Het is dus niet meer gericht op alleen jeugd en jongeren.

Stichting Opmeer, gewoon anders

De lokale ondernemers op het gebied van toerisme en recreatie hebben zich verenigd in de stichting Opmeer, gewoon anders. De leden en hun activiteiten, ook zeker interesssant voor onze inwoners, zijn toegangelijk via de website www.opmeergewoonanders.nl.

Kan je in gemeente Opmeer niet iets leuks vinden om te doen, maar wil je ook niet te ver weg? Ga daar dan naar www.hollandbovenamsterdam.com.

Vaarroutes

Het vaarroutenetwerk Westfriesland maakt de regio zeer aantrekkelijk. De regio heeft al sinds de Middeleeuwen een belangrijke relatie met het water. Niet vreemd, gezien de geografische ligging aan het IJssel- en Markermeer, de talloze waterlopen binnen de contouren van de cultuurhistorische Westfriese Omringdijk en het rijke VOC-verleden van Hoorn en Enkhuizen. Klik hier voor meer informatie over de routes.

Wandelroutes

In de dorpskernen Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek zijn verschillende wandelroutes bewegwijzerd met bordjes van de KNAU en stickers op lantaarnpalen. Er zijn vier startpunten:

Bij de startpunten zijn de kaartjes van de wandelroutes ook gedrukt verkrijgbaar.

Daarnaast is er een netwerk, vooral in het buitengebied, die onderdeel vormt van het wandelnetwerk West-Friesland en aansluit op netwerken van aangrenzende gemeenten. Dit netwerk heeft in gemeente Opmeer twee startpunten met informatieborden: Aartswoud en sport- en recreatieterrein De Weijver.

Wandelnetwerk app

De gratis app van Wandelnetwerk Noord-Holland vind je in de App Store en PlayStore. Met de app zet u de routes die u kiest of zelf samenstelt vanaf de website gewoon op uw smartphone of tablet. In de app zijn de routes dan eenvoudig te gebruiken. En tijdens uw wandeling geeft de gps-functie aan waar u bent.

Zwembad 't Woudmeer

Kom lekker buiten zwemmen in zwembad 't Woudmeer. Zwemmen is gezond, leuk, ontspannend, verfrissend, gezellig, voor jong en oud. Meer informatie over zwembad 't Woudmeer klik hier.

Tips voor steuntje in de rug