Image
Image
Image
Image

Locatievoorstelling Opmeer

75 jaar vrijheid in locatievoorstelling Opmeer

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding voor heel Nederland volgde op de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog die veel verhalen heeft nagelaten, ook in de gemeente Opmeer. Onder leiding van toneelvereniging Schakels, de theatermakers van Culturele Staten en SJJO, het jeugdwerk in Opmeer, zal er een theatervoorstelling gemaakt worden over die naoorlogse verhalen in Opmeer.

De voorstelling zal gespeeld worden vanaf 30 april t/m 5 mei op het voormalig volkstuinencomplex op sport- en recreatieterrein De Weijver. De scènes zullen zich afspelen in een nagebouwde legerplaats, waar ook tenten aanwezig zijn waar een deel van de voorstelling gespeeld wordt. We vertellen in de voorstelling de verhalen van de WOII in de gemeente Opmeer. Deze verhalen verzamelen we en daar maken we een geheel van. Ook zullen in de maand mei nog een aantal huiskamervoorstellingen worden opgevoerd.

Heeft u interesse om te helpen? Inmiddels hebben we ruim 150 aanmeldingen van vrijwilligers. Dat is fantastisch, maar ook reden om de aanmeldmogelijkheid stop te zetten. We gaan ervan uit dat we het met dit aantal vrijwilligers gaan redden, maar mochten we later toch nog mensen nodig hebben, dan zullen we daar weer over berichten op deze website en de facebook van Opmeer Actief.

Wilt u uw verhaal delen? Klik dan hier.

Planning

Planning voorstelling