Image
Image
Image
Image

Klassewerk Opmeer

Klassewerk Opmeer( 21-28 oktober 2017)
‘’Daar krijg je een warm gevoel bij”

Veel organisaties in de gemeente opmeer plannen en organiseren hun najaarsactiviteiten in de maanden oktober en november. Dit resulteerde vaak in halfvolle activiteiten/bussen. Om dit te voorkomen heeft Opmeer Actief in samenwerking met stichting Raad & Daad en wijksteunpunten De Lindehof en De Schakel “Klassewerk” bedacht.

“Klassewerk” verbindt organisaties en activiteiten om tijdens de herfstvakantie een mooi activiteitenprogramma neer te zetten. De voordelen zijn dat gezamenlijk de PR verzorgd kan worden en dat deze bundeling van krachten meer deelnemers/leden kan opleveren.

De voornaamste doelgroep deze week is de 50-plusser, maar het programma is aangevuld met activiteiten voor jongere doelgroepen.

Met een centrale “Kick-off” gaan we veel bewoners informeren over “Lekker blijven wonen” en alles wat daar bij komt kijken. Eveneens staat de seniorendag op de donderdag in deze Klassewerk week gepland.

Programmagids 'Klassewerk Opmeer'

De programmagids 'Klassewerk Opmeer' is gereed! U kunt het bekijken door hier te klikken.

Verspreiding

De programmagids wordt in de week van 18 september huis-aan-huis verspreid.

Inschrijven

Niet alle activiteiten hebben een vrije inloop.
Er zijn ook activiteiten waar een bijdrage voor betaald moet worden.
 
U KUNT ZICH NOG INSCHRIJVEN VOOR VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN.
 
Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.
 

Naamgeving 'Klassewerk Opmeer':

Klassewerk was een kinderprogramma van de KRO, dat werd uitgezonden van 1970 tot 1989. In het programma namen  scholen het tegen elkaar op op verschillende terreinen. Vaste onderdelen van het programma:

  • Kunst en Vliegwerk (actieve "puzzel"-opdracht)
  • Muziekwerk (Het bespelen van een muziekinstrument door één (of meerdere) leerling(en) samen met pianist Tonny Eyk, in de laatste seizoenen werd een gedeelte van Popwerk - het stellen van een muziekvraag - overgeheveld naar dit onderdeel, daarna werd Popwerk geïntegreerd in de rubriek Muziekwerk)
  • Gekkenwerk (Knutselopdracht)
  • Meesterwerk (Kennisquiz in 3 ronden waarbij in de eerste twee ronden drie (in de latere seizoenen twee) leerlingen het tegen elkaar opnemen en in de derde de leraren, de "meesters")
  • Werk in uitvoering (Toneelstukje aan de hand van een thema, waarna dit beoordeeld werd door een deskundige op het gebied van toneel en/of decorbouw)
  • Popwerk (optreden van een bekende artiest, waarbij ook vragen over de desbetreffende artiest werden gesteld - een gedeelte van deze rubriek kwam in de laatste seizoenen in het onderdeel Muziekwerk terecht, waarna vervolgens het onderdeel Popwerk verviel)
  • Computerwerk (laatste jaren, opdracht op een computer)

Voor alle onderdelen konden punten behaald worden, de school met de meeste punten won de aflevering. Aan het eind van het seizoen was er ook een seizoensoverwinnaar, de school met de meeste punten van het seizoen.

'Klassewerk Opmeer' is geen scholenstrijd maar wel een programma met vergelijkbare onderdelen, daarom 'Klassewerk'.

Tips voor steuntje in de rug