Image
Image
Image
Image

Start OldStars walking handball bij HV Meteoor

terug naar nieuws
02/09/2019 16:21 | Door Penny | 0 reacties


Start OldStars walking handball bij HV Meteoor

Vanaf maandag 9 september starten de kennismakingstrainingen van OldStars walking handball, georganiseerd door Handbalvereniging Meteoor, Opmeer Actief en het Nationaal Ouderenfonds. De eerste activiteit vindt plaats op maandag 9 september (zowel middag als avond) bij handbalvereniging Meteoor te Hoogwoud. OldStars walking handball is één van de spelvormen van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Waar OldStars walking football al jaren een groot succes is, streven het Nationaal Ouderenfonds en Meteoor ernaar om de nieuwe aangepaste spelvorm walking handball ook een bekend begrip te maken.

OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, niet wordt gesprongen en contactloos gespeeld wordt. Daarnaast speel je met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een latere leeftijd op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Hiermee is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm, in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond. Het initiatief in Hoogwoud wordt mede mogelijk gemaakt door Opmeer Actief en Het Nationaal Ouderenfonds.

Wanneer?
De kennismakingstrainingen zijn op maandag 9, 16, 23 en 30 september en staan onder begeleiding van OldStars trainers van HV KRAS/Volendam en Meteoor. Na deze 4 trainingen wordt er wekelijks getraind. Er is een programma in de middag (13:30 – 14:30) en in de avond (20:00-21:00).

Locatie De Weijver 5, 1718 MS Hoogwoud

Kosten Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Deze activiteit is specifiek gericht voor zowel mannen als vrouwen, niet alleen (oud)leden van de vereniging zijn welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Het is een laagdrempelige beweegvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen.

Aanmelden en contactinformatie
Graag horen we of u net zo enthousiast bent als wij en wilt meedoen of komt kijken. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar Marion Vlaar via: vlaar7@zonnet.nl