Image
Image
Image
Image

Workshop 'Verbeteren vs. Vernieuwen'

terug naar nieuws
12/09/2017 11:24 | Door Opmeer Actief | 0 reacties

Op woensdag 25 oktober organiseerde Opmeer Actief de workshop 'Verbeteren vs. Vernieuwen' in het gemeentehuis van Opmeer (16.00-20.30 uur). Dit was speciaal voor vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties, die in de gemeente werkzaam zijn. De presentatie en werkbladen kunt u hieronder downloaden:

Hieronder treft u de informatie over de workshop, zoals die in aanloop van de workshop is gegeven. Bij voldoende interesse zullen we namelijk in 2018 nog een keer deze workshop organiseren.

Six Fingers leidt workshop 'Verbeteren vs. Vernieuwen'

Six Fingers bouwt samen met haar klanten aan de toekomst en helpt bedrijven bij vernieuwing van hun strategie, producten en diensten. Vernieuwing realiseren vereist een andere organisatie en aanpak dan verbeteren. Vernieuwingen zijn ontastbaar en onzeker. Het vraagt om inzicht in de pijnen van gebruikers, het kritisch kijken naar aannames, creatieve oplossingen conceptualiseren, iteratief ontwikkelen en omgaan met onzekerheden. Zo helpt Six Fingers, al 10 jaar, bedrijven en organisaties met het ontdekken en realiseren van vernieuwing.

Opmeer Actief Opmeer heeft Six Fingers gevraagd een voorstel te doen voor een innovatiemiddag gericht op het thema Verbeteren vs. Vernieuwen en het challengen van de bestaande mindset bij verenigingen.

PRESENTATIE: VERBETEREN VS. VERNIEUWEN

DOEL
Inspiratie en concrete learnings door presentatie Verbeteren vs. Vernieuwen, gegeven door Bart van Leeuwen.

STORYLINE
In het interactieve verhaal, bespreken we de bestaande dominante logica ten aanzien van innovatie. Ga je verbeteren of vernieuwen? Wil je reactief of proactief zijn? Heb je een incubator of accelerator nodig? En wat houdt dit in? Hoe organiseer je vernieuwing binnen een organisatie die gericht is op executie van het huidige business model? En hoe organiseer je dit met verenigingen? Ben je als vereniging eigenlijk wel ingericht voor vernieuwing? Deze vragen staan centraal tijdens de presentatie.

RESULTAAT
De presentatie geeft inzichten en inspiratie voor deelnemers. Daarnaast worden er perspectieven aangereikt hoe je als
organisatie je proces anders kunt inrichten en organiseren om zo naast verbeteren, ook de juiste aandacht aan vernieuwen te geven.

MINDSET CHALLENGE

DOEL
Het uitdagen van de huidige manier van denken in het verenigingsleven.

AANPAK
We gaan in kleine groepen aan de slag met creatieve werkvormen. Dit vormt de start van een innovatietraject. Via deze werkvormen krijgen de deelnemers een andere kijk op de markt waarin ze zich bevinden. We brengen in kaart welke spelers
allemaal invloed hebben op de branche en hoe de verhoudingen zijn.

De werkvormen geven snel inzicht in potentiële samenwerkingen en kansen voor innovatie. Tevens is het de basis voor een
interessante discussie met de groep, waar na de sessie nog vaak over gesproken zal worden.

Gedurende de middag helpen mensen van Six Fingers de deelnemers op weg en ondersteunen en challengen waar
nodig.

RESULTAAT
Deelnemers gaan weg met concrete doelen en ideeën waarmee ze innovatie en samenwerkingen kunnen organiseren binnen hun vereniging.

DEELNEMERS EDITIE 2017

Op 25 oktober hebben vertegenwoordigers van de volgende organisaties deelgenomen: DVG, EHBO Vereniging Spanbroek, Gabberweek, VVS '46, Museumboerderij West-Frisia, 't Kerkhuys, Pardoes, KBO Spanbroek/Opmeer, Katholieke Vrouwengilde, Vogelvereniging Vo.V.O.S. en IJsclub Spanbroek-Opmeer.

AANMELDEN 2e EDITIE 2018

Indien u geinteresseerd bent om aan een volgende editie van deze workshop deel te nemen, kunt u zich aanmelden via info@opmeeractief.nl onder vermelding van ‘Verbeteren vs Vernieuwen’, uw naam, organisatie en eventueel een 2e persoon die met uw meekomt. Deelname is beperkt tot 25 deelnemers. Daarom willen we per organisatie maximaal 2 deelnemers toelaten.

Tips voor steuntje in de rug